top of page
White Background

GÉPI FŰTÉSRENDSZER TISZTÍTÁS

Ha elszennyeződött a fűtésrendszerünk, a kazánunk  hangos, sűrűbben kapcsol ki és be, a radiátoraink nem adják le azt a meleget mint előtte, egyes fűtőtestünk hideg, a padlófűtésünk teljesítménye csökkent kérje ki szakmai véleményünket az okok feltársához, javításához.
 • Vállaljuk gyenge fűtőteljesítménnyel működő fűtésrendszerek okainak feltárását, javítását, szaktanácsadását
 • Fűtésrendszerek tisztítását
 • Fűtésrendszerek átalakítását
 • Mágneses iszapleválasztók beépítését. 
 • Külső hőcserélők tisztítását
A nem megfelelően karbantartott vagy kiépített  le levegősödött fűtésrendszerünkben lévő oxigén illetve a fűtővízben lévő oxigén reakcióba lép a beépített fém elemekkel (radiátorokkal, szivattyúkkal, szelepekkel) és megindul a korrodálódás. A rozsdásodás másik oka a  rendszerünkben lévő fémek kölönböző elektromos potenciál különbsége. A keletkezett vasiszap a fűtőközeg áramlásával eljut a kazánba, radiátorokba, szivattyúkba, hőcserélőkbe. Az áramlás lassulásával lerakódik, ezzel elkezdi leszűkíteni vízjáratokat. A technológia fejlődésével a modern kazán érzékenyebb, csővezeték átmérője kissebbek, a radiátor vízigénye kevesebb lett. A lerakodott  szennyeződés miatt kevesebb víz jut a kazán hőcserélőjébe. A kevesebb víz hamarabb felforr, a kazán zajos lesz. Sűrűbben kapcsol ki és be. A hatékonysága romlik.  Jó úton haladva afelé hogy a szennyeződés működésképtelenné tegye. A radiátorunk falára rakódott vasiszap leszigeteli a fűtőtestet és így megakadályozza hogy a fűtővíz átadja a hőt.
A szelepek, szivattyúk beragadnak, megszorulnak, működésképtelenné válnak. Funkciójukat nem tudják betölteni. Javításra, cserére szorulnak.
A csövek falára lerakódott vasiszap eltömíti őket. Első jelei lehetnek a távolabbi hidegebb radiátorok.
A padlófűtés körök el algásodnak, hártyaszerű szennyeződéssé összeállva leszűkítik, eltömítik a szűrőket, szivattyúkat, hőcserélőket, vékonyabb átmérőjű csöveket.
Fűtésrendszer tisztításról
A technológia fejlődése magával hozta a fűtésrendszer tisztító berendezések magas szintű fejlődését is. A rendszer tisztítást a piacvezető FERNOX cég által gyártott szivattyú egységgel és a hozzá tartozó adalékanyagokkal végezzük. A mosóberendezés áll egy nagy teljesítményű szivattyúegységből egy mágneses iszapleválasztóból. A tisztításhoz a radiátorokat nem kell leszerelnünk a falról hanem a kazán közelében egy csatlakozási pontot keresve rá csatlakozunk a fűtésrendszerre és a cirkulációs irányt valtakoztatva átmossuk a rendszert. Viszont kérjük a radiátorokhoz való hozzáférést biztosítani, mert ha a rendszer szerkezeti kialakítása lehetővé teszi egyesével végezzük el. Az átmosást az áramlási irányt váltakoztatva F3 tisztító folyadék hozzáadásával végezzük. Ez segít feloldani a vasiszapot, vízkövet és egyéb lerakodott szennyeződéseket. Ezt követően a vizet tiszta vízre cseréljük és FERNOX Protector F1 adalékanyaggak kezeljük ami megakadályozza a további korrodálódást egy vékony bevonattal a fémek felületén. Padlófűtés esetében AF-10 biocid fertőtlenítő szert adunk hozzá. 
Gépi fűtésrendszer tisztítás
Karbantartás, megelőzés
Fűtésrendszerünk elkoszolódás megakadályozásának hatásos módja ha mágneses iszapleválasztót építetünk a visszatérő vezetékbe. Ezzel a radiátorból a kazánba visszatérő vizet megtisztítjuk a vasiszaptól és nem tud lerakodni a kazán hőcserélőjében. Fokozott védelmet érünk el ha a fűtővizet adalékanyagokkal kezeljük, hogy kevesebb szennyeződés termelődjön. A piacvezető FERNOX cég által gyártott F1 protector adalékanyagot használjuk, ami egy vékony bevonatot hoz létre a fémfelületeken. A bevonat gátolja a vasoxid keletkezését.
Ezzel védjük a kazánt, a szelepeket, a szivattyúkat, a hőcserélőket. Ha a kazán és a beépített szerelvények rendeltetésszerűen működnek akkor meglesz a komfort érzet energiát és pénzt sporolunk meg.


Vállalkozásunk legális, munkánkra garanciát vállalunk, számlaképesek vagyunk biztosító társaságok felé is. Készpénzes és átutalásos munkadíj fizetés egyaránt lehetséges. Szolgáltatási területünk Szeged és környéke. Távolabbi, fel nem sorolt település esetén egyeztés szükséges. 
Szolgáltatási területünk: Zsombó, Forráskút, Bordány, Üllés, Zákányszék, Domaszék, Mórahalom, Ásotthalom, Röszke, Újszentiván, Tiszasziget, Kübekháza, Deszk, Algyő, Hódmezővásárhely, Maroslele, Sándorfalva, Szatymaz, Ópusztaszer, Balástya, Kistelek. 
Kapcsolat
Tel:. +36 70/883-3200
Emailcím:  komuvesistvan66@gmail.com
 • Facebook Social Icon
 • YouTube Social Icon

Ajáljuk szabad kapacitással rendelkező partnereinket

Burkolás:

 • Járólap és csempe lerakás

 • Kád és zuhanykabin beépítés

 • Épített zuhanytálca kialakítás

Hírek
bottom of page